Provádíme servisní výjezdy po celé ČR. Navštívit nás můžete také v našich servisech a showroomech v Praze a Brně.

Tipy pro přípravu kávy v konvičce Bialetti

  1. Pokud máte konvičku úplně novou, první 3-4 várky kávy vylijte. Zbavíte se tak nepříjemné plechové chuti.
  2. Vždy si pohlídejte, že máte konvičku pořádně utaženou. Pokud toto zanedbáte, mohlo by se stát, že konvička na rychlovarné desce nebo na sporáku spustí zběsilý kvapík a káva se závity probublá ven.                                                                                                                        
  3. Používejte ideálně kávu namletou na střední stupeň (jemnější než na french press, ale hrubší než na espresso). Příliš jemné namletí by totiž mohlo vést k ucpání filtru a ke zničení konvičky                                                                                                                                  
  4. Zásobník na kávu poctivě napěchujte – chcete přeci pořádnou kávu a ne obarvenou vodu!                                                                            
  5. Pohlídejte si, aby se voda ve spodní části konvičky nedotýkala nádobky s kávou. Hladina by neměla přesahovat místo, ve kterém je na vnější straně umístěn bezpečnostní ventil.                                                                                                                                                             
  6. Postavte na plotýnku nebo keramickou desku a nechte provřít (kdy konvičku odstavit poznáte podle charakteristického zvuku)                    
  7. Při nalévání horké kávy si dejte pozor. Mezi oběma díly konvičky může (pokud ji špatně utěsníte) vzniknout spára, odkud bude kapat vřelá voda.
  8. Po použití nemyjte konvičku saponátem, ale pouze teplou vodou. Mohli byste odstranit patinu konvičce, ale hlavně si zkazit na několik dalších várek chuť kávy saponátem.
  9. Patinu neodstraňujte a konvičku ničím nedřete. Patina ničemu nevadí a podle některých i zlepšuje chuť kávy.